Algemene osteopathie &
Osteopathie bij zwangerschap

team-Veerle-Wilberts

Veerle Wilberts

team-Michiel-Vertongen

Michiel Vertongen

Wat is osteopathie?

Osteopathie vertrekt vanuit de eenheid van het lichaam. Elk systeem staat in verbinding met de andere systemen. Door interne en externe invloeden (ongeval, overbelasting, slechte houding, stress, trauma, eetgewoonte …) verliezen bot, gewricht, spier en pees hun beweeglijkheid, maar ook zenuw, schedel & orgaan lijden hieronder. Door een verstoorde doorbloeding en bezenuwing gaat het zelfgenezende vermogen van het lichaam achterophinken. De osteopaat corrigeert dit bewegingsverlies door op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht, die zijn oorsprong evengoed elders in het  lichaam kan hebben. Door zowel genezend als preventief te werken, worden uw natuurlijke reactiemogelijkheden opnieuw geactiveerd.

De osteopaat onderzoekt uw klachten aan de hand van een uitgebreide vraagstelling en lichaamsanalyse.


Maak een afspraak online

foto-06

Uw osteopaat behandelt via zachte technieken:

Dit is zeker geen allesomvattende lijst.
Twijfelt u over iets? Neem contact op.


Neem contact op

Dit gebeurt door op de 3 fysiologische systemen van het lichaam te werken:

Een acute klacht wordt door de osteopaat gemiddeld 3 keer behandeld. Sommige chronische klachten vereisen een behandeling op regelmatige basis.

Technieken uitgevoerd door de erkende, professionele osteopaat zijn veilig en onderlegd. Een safety-onderzoek gaat steeds vooraf aan de behandeling.

Dokters en paramedici kunnen doorverwijzen naar de osteopaat, maar een voorschrift is niet nodig voor deze aanvullende geneeswijze. U kan dus ook uit eigen beweging een osteopaat raadplegen.

Osteopaten zullen u op hun beurt ook doorverwijzen naar de arts of paramedicus, indien de klacht niet op te lossen is met osteopathie.

Een osteopaat biedt een complementaire geneeswijze aan en vervangt geen huisarts of arts-specialist.

Osteopathie bij zwangerschap:

Deze specifieke en zachte behandeling is voordelig voor de ontwikkeling van de baby in de buik. Ze vergroot het comfort van moeder en kind. Als zwangere vrouw heeft u met heel wat kwaaltjes te maken, zoals rugpijn, beenkrampen en incontinentie, om er maar enkele op te noemen. Osteopathie helpt u hiermee, tijdens en na de zwangerschap.

Osteopathie bij baby’s en kinderen:

Kom hier meer te weten over osteopathie bij baby’s en kinderen.

Tarief & terugbetaling

De behandeling door uw osteopaat (40 minuten) kost € 60.

Een terugbetaling vanuit het ziekenfonds is verschillend van mutualiteit tot mutualiteit (soms zelfs per regio), dus informeer voor concrete bedragen bij uw ziekenfonds of hospitalisatieverzekering.

Contact


0477 62 09 39
Online afspraak


0498 71 61 35

Bent u om dringende redenen verhinderd om op de afspraak te raken? Dat kan gebeuren, maar bel uw osteopaat ten laatste 24u voor aanvang van de afspraak op, zodat hij of zij de annulatie kan bevestigen. SMS en e-mail zijn geen geldige annulaties.

Achtergrond

Veerle Wilberts is afgestudeerd als kinesist, alvorens verder te studeren als osteopaat. Naast osteopathie voor volwassenen is ze ook gespecialiseerd in osteopathie voor baby’s en kinderen.

Een professioneel osteopaat voldoet aan strenge opleidingscriteria, permanente bijscholing via accreditering en uitvoering van het beroep en is erkend door een officiële, Belgische beroepsvereniging. 

Opleidingen:

Michiel Vertongen is afgestudeerd als kinesist, maar zijn passie voor bewegen dateert al vanuit zijn jeugdjaren, toen hij tumbling en toestelturnen beoefende, vooraleer coach tumbling te worden. Na zijn opleiding kinesitherapie ging hij aan de slag als vaste kinesist van het nationaal turnteam.

Omdat hij erg geïnteresseerd is in het lichaam als functionerend geheel, breidt hij momenteel zijn kennis uit door zich te verdiepen in de osteopathie. Hij is nog in opleiding, maar mag al reeds osteopathie uitvoeren.

Opleidingen:


onze therapeuten

praktijk-o