ANNEMIE

Dr. Annemie Mertens

Waarom kiezen voor acupunctuur?

Als we aan geneeswijzen denken, komen we vaak enkel bij de Westerse uit. Daarnaast bestaat er echter ook de Oosterse, die in harmonie kan leven met de Westerse. Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunst die het mogelijk maakt om in contact te komen met uw eigen energie en zo sterkt u van binnen aan. Het is zowel nuttig bij een behandeling van bestaande klachten of preventieve behandeling.


direct online een afspraak boeken

Denk aan acupunctuur bij:

Dit is zeker geen allesomvattende lijst.
Twijfelt u over iets? Neem contact op.


Neem contact op met Annemie

Behandeltechnieken

Op basis van een gesprek, waar alle nuttige informatie wordt geanalyseerd, komt de acupuncturist tot enkele aandachtspunten die de basis vormen om het geneesproces te bewerkstelligen. Vervolgens bestudeert ze de tong, die boekdelen over uw gezondheid spreekt. Daarom kan u best de tong niet schrapen voor uw consultatie. Ook behoort het polsonderzoek tot de diagnosestelling om een eventuele disharmonie vast te stellen. Zo kan ze ook de meridianen nagaan, die de staat van uw organen reflecteren.

Gebaseerd op uw situatie kiezen we voor een of meerdere van deze technieken om uw energiestroom te activeren:

Een aantal wekelijkse sessies volstaan bij acute klachten. Is uw klacht chronisch, dan wordt frequente nazorg aangeraden. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

Terugbetaling

Een terugbetaling vanuit het ziekenfonds is verschillend van mutualiteit tot mutualiteit (soms zelfs per regio), dus informeer voor concrete bedragen bij uw ziekenfonds of hospitalisatieverzekering.

Contact

0492 10 67 77

Bent u om dringende redenen verhinderd om op de afspraak te raken? Dat kan gebeuren, maar bel me ten laatste 24u voor aanvang van de afspraak op, zodat ik de annulatie kan bevestigen. SMS en e-mail zijn geen geldige annulaties.

Achtergrond

Dr. Annemie Mertens is afgestudeerd als arts-specialist inwendige ziekten, vooraleer zich te verdiepen in de acupunctuur. Na een 3-jarige opleiding acupunctuur, verrijkte ze haar kennis verder met verscheidene specialisaties binnen het vakgebied.

Ze is lid van de BAF (Belgian Acupunctors Federation) en doceert Acupunctuur aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG).

Opleidingen:


Neem contact op met Michiel

praktijk-o