MICHIEL

Michiel Vertongen

Kinesitherapie in het kort:

De kinesist stelt vanuit uw klacht een persoonlijk behandelingsplan op, aan de hand van verscheidene therapieën en oefeningen. Het doel van deze behandeling is lokale klachten omtrent fysieke pijn of verminderde beweging te verwijderen of verminderen.

De arts kan U doorverwijzen bij volgende klachten:

Dit is zeker geen allesomvattende lijst.
Twijfelt u over iets? Neem contact op.


Neem contact op met Michiel


Specialiteiten Michiel

Manuele therapie
Gewrichten worden aangepakt om de mechanische werking van uw lichaam te verbeteren, wat voordelig is voor de balans tussen uw spieren. Laat u bevrijden van stramme spieren en gewrichten met manuele therapie.

Dry needling
Dry needling wordt ingezet bij klachten van directe pijn en uitstralingspijn en bij stijve spieren. Het laat de spieren opnieuw ontspannen door het doorprikken van triggerpoints met een fijne naald. Vaak heeft dit een directe invloed op de mobiliteit en het verlichten van de pijn. Het doorprikken zelf voelt u bijna niet. Na de behandeling krijgt u van uw kinesist lichte oefeningen mee om thuis de spier verder te laten ontspannen.

Medical taping concept
Deze techniek maakt gebruik van kinesiotape, een elastische tape om lichamelijke klachten te genezen. Kinesiotaping bevordert de motoriek door een betere werking van de spieren en zodoende ook de regeneratieve kracht van het lichaam. Ook het lymfestelsel en de bloedsomloop ervaren een positieve werking door het gebruik van deze procedure, die de regels van de kinesiologie volgt.

praktijk-o

Tarief en terugbetaling

Na doorverwijzing door de arts kan u bij de kinesist een behandeling van 30 minuten volgen, afhankelijk van uw situatie en voorkeur. Neem het voorschrift mee naar uw eerste behandeling.

Courante pathologie:

Behandeling 30 min.: € 33

Postoperatief (Fa-statuut):

Behandeling 30 min.: €33

Huisbezoek:+ €1,13

Gangrevalidatie 65+ (Fb-statuut):

Behandeling 30 min.: €33

Huisbezoek: + €1,13

E-pathologie:

Behandeling 30 min.: €25

Huisbezoek: + €1,13

Uw kinesist is niet-geconventioneerd

Een terugbetaling voor kinesitherapie is voorzien vanuit de wetgeving. Contacteer uw mutualiteit voor concrete info.

IMG_7457

Contact

    

0498 71 61 35         

Bent u om dringende redenen verhinderd om op de afspraak te raken? Dat kan gebeuren, maar bel me ten laatste 24u voor aanvang van de afspraak op, zodat ik de annulatie kan bevestigen. SMS en e-mail zijn geen geldige annulaties.