Rugschool

MICHIEL
Michiel Vertongen
STEPHANIE
Stephanie Westerterp

Wat is rugschool?

Rugpijn en klachten zijn een  veelvoorkomend probleem in onze samenleving.
Vaak zijn rugklachten het gevolg van een verstoring in balans tussen de belasting en belastbaarheid van uw rug. Het veelvuldig uitvoeren van bepaalde bewegingen (bijv. tijdens het werk) kunnen rugklachten in de hand werken.
Het doel van rugscholing is om deze disbalans te herstellen, u inzicht te geven in de onstaansmechanismen van rugklachten en hoe u in de toekomst deze klachten en rugpijn  kan vermijden. De rugschool richt zich tot mensen die rugklachten willen voorkomen en/of actief willen aanpakken.

 

Wat kan U verwachten?

Een  theoretische als praktische omkadering van het ontstaan en vermijden van rugklachten.
Een persoonlijke aanpak en een geindividualiseerd aanbod van oefentherapie, met de nadruk op core-stability in kleine groepen of individueel.

Rugscholing tracht het houdings- en bewegingsgevoel te verbeteren en uw algemene en specifieke rugconditie op te bouwen. Zodanig dat u in staat bent om dagdagelijkse activiteiten op een zo verantwoorde manier, zo pijnvrij mogelijk uit te voeren.

Rugscholing is geen op zichzelf staande behandelmethode. Wel is het een essentieel  onderdeel van de behandeling van rugklachten.
Rugschool is vooral op zijn plaats in de preventieve en subacute fase van rugklachten om zodoende het ontstaan, recidief en de progressie van klachten te voorkomen.

Heeft u acute of zeer ernstige rugklachten? Maak dan een individuele afspraak bij een van de kinesitherapeuten of osteopaten van praktijk O.

Tarieven en data

Preventieve rugschool: beter voorkomen dan genezen

  • 5 beurten individueel  (50 euro/les 1 uur) niet op voorschrift

+ opvolgingsreeks 5 lessen (indiv 50 euro / groep vanaf 3 pers 25 euro)

 

Rugschool

9 beurten klachtspecifiek (65 euro/les 1 uur) op voorschrift

 

Groepslessen (55 min.)

Maandag 18.00u

Dinsdag 10.30u

Woensdag 14.00u

Donderdag 18.30u

Vrijdag 8.00u

Zaterdag: op aanvraag