Postnatale groepslessen

STEPHANIE
Stephanie Westerterp

Sporten na de bevalling?

Starten met sporten na de bevalling kan soms zeer moeilijk zijn, niet goed weten hoe te starten en wat wel en niet kan. Zorg ervoor dat je groen licht krijgt van je gynaecoloog om (rustige, lage impact) sport terug te hervatten, vaak is dit na ongeveer 6 weken na de bevalling. Hoge impact sporten (waaronder springen e.d.) mogen meestal pas na 6 maanden worden hervat. Enkel en alleen wanneer je pijnvrij bent en je geen bekkenbodemdysfuncties meer hebt. Eerder starten is in sommige gevallen mogelijk, zorg er wel voor dat je dit onder begeleiding van een bekkenbodemtherapeut doet. Rustig opbouwen is hierbij erg belangrijk, evenals een goede core-stability.

Afhankelijk van hoe je bevalling is gegaan mag je bepaalde oefeningen starten vanaf dag 1 na de bevalling. Lichte buik/rugspier en bekkenbodem oefeningen zijn in principe toegestaan. Zelfs na een keizersnede zijn deze lichte activiteiten mogelijk.
Maak zeker een afspraak bij een kinesitherapeut om kennis te krijgen van de oefeningen die jij mag doen en om de correcte manier van bewegen aangeleerd te krijgen.
De lokale doorbloeding van de core (buik, rug en bekkenbodem) wordt hierdoor bevorderd en jouw herstel zal zich zo mooi voltrekken. Je hebt recht op 9 behandelingen (voor-na zwangerschap) die terugbetaald worden door de mutualiteit.

Wandelingen (met of zonder je kindje) zijn zeker ook aan te raden evenals fietstochtjes. Dit is goed om je conditie weer rustig op te bouwen en is nog gezond ook!

New mom to Fit mom

Dit is de postnatale groepsles, waar je naast individuele sessies bij de kinesitherapeut kan deelnemen. We werken hier op core-stability, algemene tonus, krachtsverbetering en uithoudingsvermogen. De oefeningen zijn functioneel en worden met respect naar jouw nieuwe lichaam toe uitgevoerd.
Deze groepslessen duren een uur.
Starten aan de groepsles is toegestaan vanaf 6 weken na de bevalling, mits goedkeuring van een arts. Bij problemen, zoals een diastase, wordt aangeraden om individueel bij een kinesitherapeut langs te gaan.

Data en tarieven

Tarieven en data groepslessen

Dinsdag 11.30

Donderdag 17.30

Groepsles 55 min  (25 euro per pers va 3 pers) 5 lessen

De les gaat door bij een minimum van 3 inschrijvingen en een maximum van 6.

 

Tarieven en data individuele lessen

Individueel 30 min (30 euro) op voorschrift

 

Optioneel: babymassage

De les gaat door bij een minimum van 3 inschrijvingen en een maximum van 8.