Vinciane Schoenmaeckers


Gespecialiseerd kinesiologie
Holistische massage
Japanse Gelaatsmassage

Gespecialiseerde kinesiologie?
WAT IS KINESIOLOGIE?
Gezondheid is niet enkel afwezigheid van ziekte – het betekent: in harmonie zijn met de Flow van het leven; beschikken over een rustige, harmonieuze energie, mentale helderheid, resistentie tegen stress, emotionele stabiliteit, fysiek uithoudingsvermogen, alsook de afwezigheid van ziekte.

Onder stress blokkeren we onze vaardigheden en onze intuïtie. Het is alsof je niet meer over al je mogelijkheden beschikt, je twijfelt aan jezelf, je beslissingen, je kunnen.
Met kinesiologie begeleidt ik je om, ook onder stress, optimaal te kunnen functioneren (over je vaardigheden te beschikken en je hart te kunnen voelen en volgen).
Het is een veilige methode om anders te leren omgaan met stress, spanningen, leerproblemen en angsten.
Oosterse (meridianen, chakra’s) en westerse (psychologie, bewegingsleer, neurofysiologie,…) werkwijzen worden gecombineerd.
Respect voor jezelf en de ander, is de basis.

Tijdens een kinesiologie-sessie heffen we de blokkades op zodat we de mogelijkheid scheppen opnieuw aanspraak te maken op je volledige potentieel. Via de spierverificatie vertelt het lichaam ons waar we vastzitten, en wat we kunnen doen om ons doel te bereiken. Dit kan gaan van het stimuleren van acupressuurpunten, tot lichaamsoefeningen doen, tot positieve affirmaties zeggen.
Veranderen betekent niet dat je iemand anders wordt, eerder dat je meer jezelf wordt , dat je terug contact maakt met je essentie, met je hart.

Het is geen geneeswijze, ook geen alternatieve; er worden dus geen diagnoses gesteld. Het is een educatieve methode die je begeleidt tijdens veranderingen in je leven en laat zien hoe je zelf de verantwoordelijkheid kan nemen voor deze transformatie.

Wanneer heb je er baat bij?
Leermoeilijkheden (lezen, schrijven, rekenen, begrijpen, concentratie, aandacht, …)
Angst, moedeloosheid, kwaadheid, paniek
Stress voor allerhande examens, tests, proeven
Depressie
Stress bij belangrijke gebeurtenissen in ons leven (zwangerschap, geboorte, rouw, ongeval, scheiding)
Fysieke klachten: nek en rugklachten, spijsverteringsstoornissen, hoofdpijn/migraine
Vermoeidheid, slapeloosheid, chronisch vermoeidheid syndroom
Wat kan het voor jou betekenen?
Optimaliseren van relaties: aanvaarding en begrip van de mensen in onze omgeving
Beschikken over een rustige, harmonieuze energie
Keuzes en oplossingen zien
Verhoogde levenskwaliteit
Doeltreffend en passend reageren in stressvolle omgeving
Krachtiger zelf, connectie met je persoonlijke kracht (Empowering of self )
Persoonlijke groei, het leven in eigen handen nemen, zelfhelingsproces

HOLISTISCHE MASSAGE bestaat uit een volledige lichaamsmassage en heeft als doel totale ontspanning. Het stimuleert de zelfhelende eigenschappen van het lichaam, helpt afvalstoffen verwijderen en bevordert de bloedsomloop. De energie wordt vrij gemaakt zodat je spanningen kan loslaten en je nieuwe energie krijgt.
Eerst worden de rug en de benen gemasseerd, daarna de voeten. Vervolgens de voorzijde van het lichaam: benen, buik, romp en armen. De sessie wordt beëindigd met het masseren van nek en hoofd.
Deze massage geeft je de kans opnieuw bewust te worden van jezelf, je lichaam als een geheel te ervaren.
De massage heeft een revitaliserende werking en is ook goed voor of na sportprestaties, om pijn en spanning te verlichten en/of tijdens stresserende periodes in je leven.

Tarieven:Kinesiologiebehandeling (75 min):
€90, incl 21% btw
Holistische massage (60 min):
€ 70, incl 21%btw
Japanse Gelaatsmassage (45 min):
€ 60, incl 21%btw

CONTACT:

0478/532 327
vinciane@flow-motion.be

Meer over Vinciane Schoenmaeckers
www.flow-motion.be

Gespecialiseerde Kinesiologie (opgeleid in Touch for Health, Brain Gym – Edu-K practitioner, Ontwikkelingskinesiologie, wellnesskinesiology, Leap (Charles Kreps), neuro-energetische kinesiologie (Hugo Tobar),
Oprichtend lid en voorzitster van de Raad van Beheer van Brain Gym Belgium (www.braingymbelgium.be)
Als instructeur erkend door de Educational Kinesiology Foundation (www.braingym.org) voor Brain Gym®, Optimale Brein Organisatie, Vision Circles, Dynamic Movement, Dubbeledoedelspel, Edu-K in Depth, Total Core Reaptterning, Movement Re-education, Brain Gym Teacher Practicum
Als instructeur erkend door het International Kinesiology College (www.ikc-info.org) voor Touch for Health en Touch for Health: doelen bepalen en metaforen (www.touch4health.com)